Yogatur til Stigen

Første helga i august inviterer vi deg til yogatur til Stigen. Fokus vil ligge på velvære og gode, aktive opplevelser i fantastisk natur. I løpet av helga skal vi ha yoga hver dag, og turer på lørdag og søndag. Turen passer for single, par, og små grupper som er aktive og er interesserte i yoga. Du trenger ikke å ha gjort yoga før for å delta, men interessen må være der. Matserveringa i løpet av helga vil være lacto-ovo-vegetarisk, og vi vil i hovedsak bruke økologiske og lokale råvarer.

Yogaen skal vi ha utendørs på tunet så lenge været tillater det. Den rolige atmosfæren, den friske lufta, og de sterke fargene fra naturen på sensommeren vil gi optimalt utbytte av yogaen. På fredag vil det være en times introduksjonsøkt, og på lørdag og søndag er det lagt opp til halvannen timers økter før frokost – en perfekt start på dagen! På fredag og lørdag blir det også en times kveldsprogram som kan være enten rolig yoga, meditasjon eller filosofi. Yogastilen vi bruker er hatha, og er tilnærmet klassisk yoga hvor du står i passe utfordrende stillinger etter ditt nivå og prøver og finne roen i kropp og sinn. Denne yogastilen fokuserer spesielt på sunnhet i ryggrad og indre organer, men vil også gi deg økt styrke, smidighet og kroppskontroll. Yogalærer er Sara, som fullførte sin yogalærerutdanning i India i november i fjor.

Turene vi skal gå blir ledet av Brede. På lørdag går turen opp til Beitelen som er et vakkert utsiktspunkt. Du kommer opp på spissen til Undredalshalvøya hvor Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden møtes, og får utsikt utover Sognefjorden og innover Nærøyfjorden. På søndag kombinerer vi transport tilbake til Undredal med en tur opp til den flotte høgdegården Nedbergo. Hvis vi har mer krefter i beina når vi kommer opp til gården kan vi fortsette opp til Heimstølen som føles litt som å komme til Machu Picchu.

Yoga er mer enn bare fysisk trening, avspenning og pusting. Yoga har også filosofi og levesett man kan følge. Karma yoga er når du bidrar til fellesskapet gjennom å gjøre din plikt etter beste evne, uten ego. Det blir lagt opp til hyggelig gårdsaktivitet på fredag og lørdag sammen med Une, hvor du kan delta i aktiviteter etter årstiden. Hvilke aktiviteter som blir aktuelle må vi se an i forhold til hvor langt sesongen har kommet på vei, men det kan for eksempel være høsting, safting, stirydding eller en form for matauk.