Stigen – Fresvik -Dyrdal – 3 dager

Høydepunkter:

  • Stigen og Beitelen
  • Vedfyrte badestamper på Stigen og ved fjorden i Fresvik
  • Fottur langs gammel ferdselsveg over fjellet til Dyrdal

Minimum 4 personer

Dag 1

Oppmøte i Undredal, og en kort båttur til Stigakaien. Derfra følger vi den bratte og luftige, men gode stien opp til Stigen, og tar en god pause i tunet på Nedste Stigen, 300 moh.

Etter pausen tar vi beina fatt igjen til et av de flotteste utsiktspunktene i Nærøyfjorden Verdsarvområde,- Beitelen 675 moh. Dette er en kort tur som gir mye igjen for innsatsen!

Etter å ha nytt utsikten, returnerer vi til Nedste Stigen, til varme, vedfyrt badestamper, en bedre middag og overnatting.

 

Dag 1 – alternativ 2

Fjelltur over Hovdungo fra Undredal til Stigen.

Der venter varme, vedfyrte badestamper, en bedre middag og overnatting.

5-6 timer, ca 1.000 høydemeter.

 

Dag 2

Etter en god frokost går vi ned til fjorden og Stigakaien igjen, gjør oss klar til padletur og kommer oss i kajakkene. Nå venter en fin tur utover Aurlandsfjorden langs vegløse strender mot Sjøstigen og Fresvik.  Vi passerer eldre boplasser og andre kulturminner, og vi kommer tett på helt urørt natur. Vel framme ved Sjøstigen venter varme, vedfyrte badestamper, god middag og overnatting i trivelige gjestehus.

Ca 18 km/4-6 timer inkludert pause.

Dag 3

Etter en god frokost kjører vi bil til Skard, 600 moh.

Fra Skard følger vi den gamle ferdselvegen over Jordalsskard til Dyrdal i et område som nå har svært lite ferdsel. Turen går i variert landskap, fra furuskog og opp gjennom fjellbjørkeskogen til fjells, over et platå med karrig fjellandskap, rolige bekker og fjellvann før nedstigningen gjennom dramatisk landskap i Handadalen til Hjølmo og Dyrdal.

Hele turen byr på storslåtte utsyn til fjell, fjord og bre-landskap i alle retninger. Siste etappe går på grusvei ned gjennom kulturlandskapet fra stølen Hjølmo i Dyrdal til ferjekaien. Her kan vi ta en frisk dukkert i fjorden, før vi blir hentet i båt tilbake til utgangspunktet Undredal.

5-6 timer, ca 600 høydemeter stigning. Nedstigning ca 1200 høydemeter.

 

Dag 3 – alternativ 2

Rutebåt tilbake til Undredal kl 9.30. (etter 22.6.)