Fra utsikt til utsikt langs Nærøyfjorden

Oppdagelsesferd fra utsikt til utsikt langs Nærøyfjorden – 3 dager

Høydepunkter:

  • Stigen og Beitelen
  • Vedfyrte badestamper ved Sjøstigen i Fresvik
  • Skomakarnipa med storslått utsikt over Nærøyfjorden
  • Fottur langs gammel ferdselsveg over fjellet til Dyrdal

Minimum 4 personer

Dag 1

Oppmøte i Undredal, og en kort båttur til Stigakaien.

Derfra følger vi den bratte og luftige, men gode stien opp til Stigen, og tar en god lunsjpause i tunet på Nedste Stigen, 300 moh.

Etter lunsj tar vi beina fatt igjen til et av de flotteste utsiktspunktene i Nærøyfjorden Verdsarvområde,- Beitelen 670 moh. Dette er en kort tur som gir mye igjen for innsatsen!

Etter å ha nytt utsikten, returnerer vi til Stigakaien, båttur videre ut Aurlandsfjorden til Fresvik og Sjøstigen. Der venter varme, vedfyrte badestamper, god middag og overnatting.

Dag 2

Etter en god frokost kjører vi bil til Skard, 600 moh.

Vi tar stølsvegen mot stølen Legdene, som framdeles er i bruk som sommerbeite for kyr. Ved Legdaskar tar vi av stølsvegen og holder høyden i fjellsiden ut mot Skomakarnipa. Her får vi storslått utsikt mot Nærøyfjorden, og over til Beitelen og Undredalshalvøya.

Retur samme veg tilbake til Skard og en frisk dukkert ved i fjorden ved Sjøstigen.

4-5 timer, ca 400 høydemeter.

Dag 3

Vi reiser nok en gang til Skard etter en god frokost.

Fra Skard følger vi den gamle ferdselvegen over Jordalsskard til Dyrdal i et område som nå har svært lite ferdsel. Turen går i variert landskap, fra furuskog og opp gjennom fjellbjørkeskogen til fjells, over et platå med karrig fjellandskap, rolige bekker og fjellvann før nedstigningen gjennom dramatisk landskap i Handadalen til Hjølmo og Dyrdal.

Hele turen byr på storslåtte utsyn til fjell, fjord og bre-landskap i alle retninger. Siste etappe går på grusvei ned gjennom kulturlandskapet fra stølen Hjølmo i Dyrdal til ferjekaien. Her kan vi ta en frisk dukkert i fjorden, før rutebåten vil ta oss tilbake til utgangspunktet Undredal.

5-6 timer, ca 600 høydemeter stigning. Nedstigning ca 1200 høydemeter.