Turer 2020

Her er noen turer som er absolutte perler. Om du velger å ta dem sammen med oss eller på egenhånd har du gjort et riktig valg. Gled deg!

Turer 2020

 

Vi er så heldige å holde til midt i et eldorado av muligheter til å skape gode opplevelser i fantastisk natur, rundt bålet, i badestampene ved fjorden og rundt bordet. Velkommen!

Har du lyst til å gi bort en fin opplevelse til noen du er glad i?

Vinterhelg med ski/tur, badestamp og gode måltider for

 

 

 

  • 14.-16. august: padletur på Nærøyfjorden med Kvinnherad Turlag
                                    (lenke kommer når turen blir lagt ut)

 

 

Vinterhelg med ski/tur, badestamp og badstu for 2 personer

Fresvik og Sjøstigen er det perfekte krypinn for to som sammen ønsker å få et pusterom fra hverdagen.

Sjøhuset har alt man trenger for å lage god mat, hvile og nyte tid sammen. Bålplassen, kaien og badestampene utenfor inviterer til å nyte livet ute.

Kajakker gir muligheter for padling i vinterklar fjord.

Fjell, ås og dalføre rundt Fresvik inviterer til både rolige turer gjennom furuskog, og brattere og lengre turer i høgfjellet.

 

Vinterhelg med ski, badestamp og gode måltider for 4 -6 personer

Er dere en familie eller vennegjeng på 4-6 personer, er Laftehuset og Sjøhuset ved Sjøstigen en fin plass å samles for en helg.

Ønsker dere å nyte måltider basert på våre økologiske råvarer,- lam, hjort, grønnsaker, frukt og bær,- kan vi tilby dette. Ellers er det kjøkken både i Laftehuset og i Sjøhuset der en kan ordne seg selv.

Fresvikfjella har som oftest gode vinterforhold, og med Skar i Fresvikåsen på 600 moh som utgangspunkt kan man basere seg på fine og varierte skiturer,- med eller uten guide.

Våre single og doble kajakker gir gode muligheter for padling i vinterklar fjord.

Bålplassen, kaien og badestampene utenfor inviterer til å nyte livet ute,- det er vanskelig å slå et varmt stampebad etter skituren!

Vinterhelg med ski, badestamp og gode måltider for 8-10 personer

Er dere en familie eller vennegjeng på 8-10 personer, er det nyrestaurerte Buahuset ved Sjøstigen en perfekt base. Huset har 5 soverom og god plass til 10 personer.

Dere kan velge å komme til duk og dekket bord, til måltider basert på våre gode, økologiske råvarer som lam, hjort og grønnsaker. Dere kan også velge å ordne dere selv,- eller en kombinasjon av dette.

Fresvikfjella har som oftest gode vinterforhold, og med Skar i Fresvikåsen på 600 moh som utgangspunkt kan man basere seg på fine og varierte skiturer, både med og uten guide.

Bålplassen, kaien og badestampene inviterer til å nyte livet ute,- det er vanskelig å slå et varmt stampebad etter skituren!

Vinterhelg med ski, badestamp og gode måltider for 10-16 personer

Ønsker du å samle storfamilien eller vennegjengen til en vinter- eller vårhelg der gode skiturer og naturopplevelser, stampebad med fjordbad og god, kortreist mat står i fokus, er Fresvik og Sjøstigen den perfekte base.

Ved å ta i bruk hele Sjøstigen, – både Sjøhuset, Laftehuset og Buahuset har vi plass til 16 personer. De vedfyrte badestampene på kaien rommer like mange. Fresvikfjella har turmuligheter som passer til alle, både med og uten guide.

19.-21.mars: Vårjevndøgn i Fresvik

Vårhelgen da natt og dag er like lange, inviterer vi til en helg fylt av flotte skiturer med både fjord- og breutsikt, vedfyrte badestamper og bålkos på kaien, – og ikke minst gode måltider.

Sett av helgen nå og meld deg på!

Fredag 19.mars
Samling ved Sjøstigen i Fresvik i løpet av kvelden, lett kveldsmåltid. Badstu og fjordbad for dem som ønsker dette.

Lørdag 20. mars
Fantastisk dagstur fra Skar i Fresvikåsen (600 moh), over Lægdaskar til Skomakarnipa.

Dette er et av de mektigste utsiktpunktene på Fresvikhalvøya, med vidsyn over møtet mellom Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden 900 meter under oss, og til den dramatiske Undredalshalvøya som toppes av Stiganosi. Majestetiske Beitelen markerer spissen på Undredalshalvøya, og er et velkjent landemerke for fjordfarende til alle tider.

Om vær- og føreforhold ligger til rette for det, tar vi turen ned gjennom furuskogen i Lægdene og går langs kanten av Nærøyfjorden opp mot Skomakarnipa.

Vel tilbake til Sjøstigen venter varme, vedfyrte badestamper med ”Ring of Fire” og fjordbad for de dristige.

Kvelden avrundes med et velfortjent, bedre måltid basert på våre gode, økologiske råvarer.

Søndag 21.mars
Etter en bedre frokost reiser vi til Skar igjen, men setter denne dagen kursen mot Jordalsskar. Herfra kan vi velge turen som passer best til vær, føre og form,- om det er topptur til Nonhaugen, langtur til Snauasete eller en kortere tur ned gjennom Lægdene eller Fyssedalen.

25.-28. juni: På oppdagelsesferd fra utsikt til utsikt rundt Nærøyfjorden

Dyrdal – Snauasete – Fresvik – Stigen – Gudvangen

En fantastisk rundtur gjennom fjord- og fjell-landskap, fra fjorden i Dyrdal forbi gardsbruk og støler på veg til fjells, overnatting ved den gamle stølen Snauasete 1000 moh.

Vandring i urørt natur langs kanten av Fresvikhalvøya til Skomakarnipa der fjellsiden stuper rett ned i Nærøyfjorden 900 meter under oss. Over åpne høyfjellsparti og gjennom vennlig furuskog ned til Skard og vakre Fresvik. Bading i vedfyrte stamper ved Sognefjorden og overnatting i gjestehusene ved Sjøstigen. Padletur til Stigen, med utsiktstur til Beitelen, vedfyrt badestamp og overnatting, før sjarmøretappen i kajakk siste dagen inn Nærøyfjorden til Gudvangen.

Torsdag 25. juni:
Dyrdal – Snauasete
(ca 8 km, ca 1100 meter stigning)

Første etappe går på en koselig grusveg opp gjennom klyngetunet i Dyrdal, forbi fjellgarden Drego, og nesten til stølen Hjølmo. Her tar vi av på bratt sti opp Handadalen, hvor der er tufter etter flere stølshus, videre til fjells og stølen Snauasete. Liten avstikker til Torrisstølsholten (1116 moh) på vegen for dem som ønsker å få med seg et ekstra utsiktspunkt.

Overnatting i telt ved Snauasete. Deltakerne trenger kun sovepose, – vi står for telt og liggeunderlag, og ellers alt i forbindelse med måltider. Det er også mulig å leie sovepose, og kun ta med lakenpose.

Fredag 26. juni:
Snauasete – Lægdene – Skomakarnipa- Skard
(ca 15 km, 4-500 meter stigning opp/ned)

Vi holder oss rett over tregrensa, delvis på hjortetråkk og delvis uten sti, langs kanten av Fresvikhalvøya med storslagen utsikt ned i Dyrdal og etter hvert Nærøyfjorden. Målet er Skomakarnipa, der vi har vidsyn over møtet mellom Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden 900 meter under oss, og til landemerket Beitelen som markerer spissen på den dramatiske Undredalshalvøya tvers over fjorden.

Herfra i lett fjellterreng videre til Lægdaskar, hvor vi får utsikt til Fresvikåsen og Sognefjorden. På en klar dag kan vi se både Jostedalsbreen og Hurrungane. Fra Lægdaskar på god stølsveg ned til Skard, (600 moh).

I Skard blir vi hentet ned til varme badestamper og en frisk dukkert i Sognefjorden, god middag og overnatting i gjestehusene ved SjøStigen i Fresvik.

Lørdag 27.juni
Fresvik – Stigen
(ca 18 km padling)

Dagens padletur går langs vegløse strender rundt Mulakamben til Aurlandsfjorden, forbi innløpet til Nærøyfjorden og med Stigen som mål for dagen. Vi tar oss god tid undervegs og til pause med beinstrekk og mat. Vel framme til Stigakaien får vi kajakkene i land, og tar siste etappe til fots opp Stigavegen. For dem som ønsker en kjapp tur til Beitelen for å nyte turens flotteste utsikt, er det mulig både før middag eller før frokost dagen etter.

Badestamp,middag og overnatting på Stigen.

Søndag 28.juni

Stigen – Gudvangen
(ca 18 km padling)

Sjarmøretappen på denne turen er padleturen inn Nærøyfjorden til Gudvangen. Det er ekstra flott å padle innover fjorden som blir smalere og mer dramatisk for hver kilometer. Vi tar oss god tid også denne dagen til å nyte turen, og til pause og beinstrekk i Dyrdal, før vi tar siste etappe inn til utgangspunktet Gudvangen.

Turer rundt Stigen


Å komme til Stigen er en tur i seg selv, om du kommer med kajakk eller båt, til fots fra fjorden eller over fjellet.

Stigakaien – Stigen

300 m stigning/ca 1 time
Bratt og luftig, men trygg, sti.

Stigen – Beitelen – Stigen

375 m stigning/2-3 timer tur/retur
Fantastisk utsikt til Verdensarven!

Undredal – Hovdungo – Stigen

1000 m stigning/ 5-6 timer
Stien er bare delvis merket, og har noen luftige partier. En vakker og dramatisk tur.

Fyre – Grindaflætene – Stigen

5-6 timer første dag/ 10 -11 timer andre dag
En mektig 2-dagerstur for spreke folk som er stødige på orientering. Turen kan også ha utgangspunkt Mjølfjell, Upsete eller Flåm.

Gudvangen – Stigen – Flåm (eller omvendt)

35 km / 300 m stigning
Har man kajakk er mulighetene mange! Høgdegardene Horten og Nedbergo, eller Norheimsdalen Naturreservat er noen av dem.

Stigen – Fresvik

18 km
Padletur med mange kombinasjonsmuligheter og badestamper i hver ende…

Turer rundt Fresvik


Fresvikhalvøya byr på et spennende mangfold av stier for dem som liker å utforske daler, fjellsider og topper til fots.

Ved SjøStigen i Fresvik har vi både kajakker og sykler tilgjengelige for våre gjester. Her er det mange muligheter.

Fresvik – Simlenes – Fresvik

7 km padling. 600 m stigning/8 km fottur
Gruppen deles i 2. Halvparten padler til Simlenes, mens den andre halvparten går over Fresvikåsen til Simlenes. Her bytter man, og de som padlet går over åsen, mens resten padler tilbake til Fresvik.

Fresvik – Stigen – Fresvik

36 km padling tur/retur. 300 m stigning
Her er det veglause strender langs begge sider av Aurlandsfjorden, og man kan

Padle-og badetur til Buene

7 km padling hver vei. Beskjeden høydeforskjell…
Den nedlagte husmannsplassen Buene er en flott plass å bade og kose seg på en solskinnsdag…

Mulakamben

600 m stigning / 6 km tur/retur
Bratt, men god, sti opp lien fra Fresvik sentrum til husmannsplassen Holten (476 moh.) Videre stigning i fin furuskog til Mulakamben, hvor en får fantastisk utsikt over Fresvikbygda og fjellene rundt.

Engi – Huldafossen.

5 km.tur/retur
Lett tur langs elva i Storedalen. Ta med piknik til pausen på Storøyna under Huldafossane! Flott utsikt til Huldakyrkja og Fresvikbreen.

Skar – Middagshaugen – Holten.

150 m stigning / 700 m nedstigning / 7 km
Lett tur gjennom fin furuskog på god sti. Flott utsikt til Fresvikbreen.

Skar – Handadalen – Dyrdal

600 m stigning/1200 m nedstigning/20 km
Turen følger den gamle ferdelsvegen mellom Fresvik og Dyrdal til Handadalen og videre ned til sjøen i Dyrdal. Herfra kan man ta ferje til Gudvangen.

Engi – Huldakyrkja – Rjupeskar – Tundalen – Engi

1200 m stigning – 16 km
Rolig start inn Storedalen til Huldafossen. Bratt og luftig stigning opp til Huldabotn. Videre, uten sti, til toppen av Huldakyrkja, – Fresvikbreens majestetiske nunatak. Returen går over deler av breen mot Rjupeskar, og inn på stølsvegen fra Jordalen til Fresvik. Denne turen krever stegjern, tau og kjentfolk.

Vinter


Skiturer
Er du glad i å gå på ski, har Fresvik mange muligheter å by på. Skar på Fresvik-åsen er et flott utgangspunkt for mange skiturer. Herfra kan man nyte roen og stillheten i furuskogen, eller man kan sikte seg mot høgfjellet til de omliggende fjelltoppene, helt til Fresvikbreen. Det fine med høgfjellsturene er at man alltid får fine nedrenn når man skal tilbake til utgangspunktet….
Padling
Sognefjorden kan være spennende å padle på stille vinterdager, med sitt klare vann og utsikt ned til kråkeboller og sjøstjerner. I vinterhalvåret har man fjorden stort sett for seg selv, – bare nise og kobbe bryter vannflaten sammen med kajakken.

Etter en skitur eller en padletur er det lite som føles så godt som å senke seg ned i en dampende varm badestamp, eller å sette seg i badstuen. Og når man er god og varm frister gjerne til og med den ramsalte vinterfjorden rett ved stampen.

Kart og bok


I området er det mange gode tur alternativ. De fleste stiene finner du på turkartet Nærøyfjorden, 1:50.000. Vi har dette kartet til salgs.

Boka Opptur av Anne Rudsengen, som er gitt ut i samarbeid med Sogn og Fjordane Turlag, beskriver mange flotte fotturer.