SjøStigen

Sjøstigen ligger rett ved fjorden i den lune og naturskjønne vesle  jordbruksbygda Fresvik. Plassen var faktisk fra gammelt av kalt Stigen, men har nå fått navnet Sjøstigen.
Gjestehusene her ligger bare få meter fra fjorden, og kaien med badestamper, bålplass og godstoler er en naturlig plass å nyte utelivet, året rundt.

Fresvikhalvøya har stor variasjon av urørte naturperler, og  er et av de mest spennende kulturhistoriske områder i Nærøyfjorden Landskapsvernområde. Fresvik er et fantastisk utgangspunkt for  korte, rolige, lange, bratte og spektakulære turer året rundt,- til fots, på ski, med sykkel og kajakk.

Vedfyrte badestamper: Å senke seg ned i en dampende vedfyrt badestamp rett ved fjorden etter en fottur, skitur, sykkeltur eller padletur gjør godt for slitne muskler. Det gjør også godt å nyte stampene som rekreasjon i en travel hverdag, – og her å praktisere ”The art of doing nothing”… Som avrivning mellom badeøktene anbefales å stifte nærkontakt med Sognefjorden…

Badstu: Et badstubad med kalde avrivninger i fjorden er en nytelse etter turen!

Overnatting

Sjøhuset

Sjøhuset er et intimt og koselig lite hus rett ved kaien. Det har et godt kjøkken og oppholdsrom med vedovn, og et bad, hems og sovealkove med familiekøye. Det passer best for 2 personer, men har sengeplass til flere.

Rett utenfor døren er det piknikbord og godstoler på kaien, bålplass og vedfyrte badestamper.

 

Laftehuset

Laftehuset er et koselig lite hus som passer fint til 4 personer. Det har kjøkken og oppholdsrom med vedovn, bad og badstu. Senger fordelt på 2 etasjer og hems. Det passer fint for 4 personer, men har sengeplass til flere.

Det er kort avstand til piknikbord og godstoler på kaien, til bålplass og de vedfyrte badestampene

Buahuset

I tunet på Buareina, tvers over vegen fra Sjøstigen og midt mellom grønnsakshager og sauefjøs, ligger det flotte, nyrenoverte Buahuset fra 1920-tallet.

Huset er lyst og trivelig og har plass til 10 personer fordelt på 5 sjarmerende soverom.
Der er et stort, godt kjøkken med vedkomfyr, og spisestove med plass til mange rundt bordet. Her er det fint å nyte gode måltider etter turen og badestampen! Trivelig stove med vedovn og fjordutsikt.

Fra den lune plassen i solveggen på terrassen er det flott utsikt til det majestetiske fjellet Nonhaugen i sør. Det er også kort avstand til piknikbord og godstoler på kaien ved Sjøstigen, til bålplassen og de vedfyrte badestampene.

Tunet og hagen,- så kortreist som du får det

SjøStigen i Fresvik ligger lunt til for dyrking av frukt, bær og grønnsaker. En flokk med gammelnorsk spælsau og lam, og dessuten hjortejakt og sanking av ville vekster bidrar også til at måltidene både på Stigen, SjøStigen og ute på tur til en stor grad er basert på egne råvarer og ellers på lokalprodusert bær, frukt og ost.

Praktiske opplysninger

Å komme til Fresvik

  • Bil: 25 km øst for Vangsnes
  • Padle fra Flåm, Undredal, Gudvangen eller Stigen
  • Gå over fjellet, se under Turer
  • Buss: ta kontakt
  • Ekspressbåt: ta kontakt