CAMP naTURligvis

Det er helt naturlig for barn å leke med jord, luft, ild og vann. Det er rett og slett instinkt. Helt naturlig er det også at voksne «barn» samler seg for å leke, skape og arbeide med elementene. Det er rett og slett oppskriften for gode dager.

På CAMP naTURligvis har vi lagt opp til en uke der vi ønsker at du kan senke skuldrene, få hendene i jorda, og å få bruke både kropp og hode. Vi håper at du vil få gleden av å lære noe nytt og få nye venner gjennom lek og arbeid, – om det er i grønnsakshagen eller høyt til fjells.

CAMP naTURligvis er bygget opp rundt gjøremål, kurs og aktiviteter som hører årstiden til, der vi beveger oss mellom grønnsakshagen ved fjorden, tunet på høgdegarden Stigen, stølene i fjellet og ute i fri natur.

Dagene i hver CAMP er godt planlagt, men det er likevel fleksibilitet og valgmuligheter.    Du er heller ikke nødt til å delta på alt, og ønsker du tid for deg selv, eller kun å delta noen av dagene er det rom for dette – naturligvis……

Bakgrunn

Vi har nå drevet på Stigen i 30 år, med fokus på småskala jord- og hagebruk, sjølberging, naturbruk og dyrehold. Samtidig har vi utforsket de uendelige turmulighetene i området, og bygget opp et nettverk av opplevelses- og overnattingsmuligheter.

Nesten like lenge har vi tatt imot gjester på Stigen,- og seinere Sjøstigen i Fresvik,- og delt gode og varierte turopplevelser med mange trivelige folk.

Dette har blitt til en livsstil, og mange har uttrykt interesse i de jordnære prosessene som ligger bak et godt hjemmedyrket måltid eller et åpent kulturlandskap.

Derfor inviterer vi nå til CAMP naTURligvis – et jordnært tilbud til voksne mellom 18 og 80 år. Vi inviterer dere til å følge årstidene med oss, i arbeid, læring og lek. Vi vil også samarbeide med flere kunnskapsrike mennesker som vil bidra med kurs, praktiske innslag og foredrag som kan gi oss alle læringsglede og mestring. Ingenting er mer oppløftende enn å lære noe nytt og å utforske nytt landskap. Naturen rundt oss innbyr til bevegelse, nytelse og utforsking både fysisk og mentalt,- høyt til fjells, ved fjorden og i grønnsakshagen. Velkommen!

 

CAMP naTURligvis 2022

I 2022 har vi lagt opp til vårcamp, midtsommercamp og høstcamp.

Praktisk info

Ankomst og avreise: Fresvik er CAMP-base, og utgangspunkt for uken.

Bo og sove: Sjøstigen med sine gjestehus er base for campen, men det blir også overnattinger på Stigen og på stølene i fjellet. Dette er litt ulikt fra camp til camp.

Ved Sjøstigen og på Stigen er det stort sett dobbeltrom, men med mulighet for enkeltrom ved behov. På stølene blir det enklere overnatting, delvis telt.

Mat: vi bruker til en stor grad våre egne, økologisk dyrkede råvarer (egg, kjøtt, grønnsaker, frukt og bær). Måltidene blir delvis laget til i fellesskap, så kjøkkentjeneste blir delt på deltakerne.

Antall deltakere: maks 12 deltakere, minimum 6. Ved noen aktiviteter vil stor gruppe bli delt i to.

RETNINGSLINJER FOR DELTAKING PÅ CAMP naTURligvis:

  • Fysisk form: CAMP naTURligvis er en aktiv uke, og du får nok mest glede av å delta om du er vant med og glad i å bruke kroppen.
  • Vi har satt en nedre aldersgrense på 18 år. Oppover setter vi ingen grenser.
  • Mobiltelefon: det er ønsket at mobiltelefon legges bort ved enkelte fellesaktiviteter.

Ofte stilte spørsmål

Her kommer mer info…